Kunstnere skaber frirum på børnepsykiatrisk afdeling

Kunstnere skaber frirum på børnepsykiatrisk afdeling

Kunstnerduoen Randi & Katrine har skabt gårdrummet og legepladsen til det nye psykiatriske center i Skejby i Aarhus. Foto: Arkitema Architects

Psykiatrisk Hospital i Aarhus flytter i nye rammer til 2019 – og her har kunstnerduoen Randi & Katrine sammen med arkitektfirmaet Arkitema Architects fået til opgave at kreere et grønt pusterum til de små på børnepsykiatrisk afdeling.

Skejby Psykiatrisk Center vil i 2019 stå klar i forlængelse af Det Nye Universitetshospital i Aarhus. I den forbindelse har Arkitema Architects indledt et samarbejde med en række kunstnere, kunstrådgiverne fra IN SITU og de mennesker, der bruger centret til dagligt.

Blandt andet har kunstnerduoen Randi & Katrine været med til at skabe en udendørs gård til den nye børnepsykiatriske afdeling. Duoen er lige nu aktuelle på udstillingen Hvad gør kunst på hospitaler? på KØS, der sætter fokus på kunstens helende effekt på patienter.

Læs vores anmeldelse af udstillingen her

Målet med gårdrummet er netop at skabe et roligt og trygt naturmiljø, der kan få positiv effekt på børnenes behandling på centret og samtidig give dem et mikrokosmos at boltre sig i.

”Det har været vigtigt for os at skabe et frirum, der står i kontrast til den store hospitalsskala. Vi har forsøgt at skabe nogle mindre verdener, som er nemmere at forholde sig til, og som er mere i børnehøjde,” fortæller Katrine Malinovsky, den ene halvdel af duoen.

I små bakker har Randi & Katrine indbygget et udkigstårn og en hule med menneskelige træk, samt små stisystemer, rum og hjørner på legepladsen, som tilgodeser børnenes forskellige behov og indeholder lag af leg, humor og fortællinger.

Kilde: Arkitema Architects

Kommentarer

Del artiklen

'Kunstnere skaber frirum på børnepsykiatrisk afdeling'

Facebook