Lavanya Mani: The ocean in the forest
23 mar 202423 jun 2024

Lavanya Mani, The Ark, 2019. Photo Courtesy the artist and Chemould Prescott Road, Mumbai. (In the background Parasite, 2018-2019)

Betalt indhold

Pressemeddelelse:

Wanås Konst öppnar traditionsenligt upp med en ny utställning till påsken. Som den första delen av den omfattande grupputställningen The Ocean in the Forest presenteras Lavanya Manis installation Fables. Vernissage 23 mars kl. 10 – 16.

Manis installation är en del av årets stora utställning med titeln The Ocean in the Forest som är kurerad av Milena Høgsberg, Wanås Konsts Konstnärliga ledare & Verksamhetschef.

– Titeln är hämtad av en dröm och väcker associationer till både fantasieggande och illavarslande berättelser. De fyra internationella konstnärerna är inbjudna att tolka den poetiska titeln och har skapat olika verk om hur haven tar plats i skogen. – Milena Høgsberg.

Lavanya Manis (f. 1977 verksam i Bangalore, Indien) Fables är konstnärens första utställning i Sverige. Manis verk bygger på ett myller av mytologiska och historiska referenser, som sträcker sig från bibliska berättelser om syndafloden och forntida fabler till djurskildringar målade av Miskin som var konstnär vid hovet i Mogulriket på 1600-talet. Mani kopplar samman moraliska berättelser från det förflutna med samtiden och den brådskande frågan om klimatförändringar. Samtidigt utforskar hon hur berättelser och visuell kultur liksom kryddor och textiler har rört sig mellan kulturer, ofta genom kolonial handel. Utbildad både inom måleri och traditionella hantverkstekniker, använder konstnären naturliga pigment utvunna ur t ex gurkmeja, krapprot och granatäppelskal för att skapa flerskiktade textila verk.

På vernissagedagen är konstnären på plats och deltar i två samtal, ett där yngre besökare har möjlighet att ställa frågor till Mani och ett med Milena Høgsberg. Studion har aktivt program under hela påsklovet och besökare i alla åldrar bjuds in till att inspireras av utställningen i den kreativa verkstaden.

Lavanya Manis utställning är första delen av Wanås Konsts stora grupputställning The Ocean in the Forest. Del två öppnar den 4 maj med Wanås Day Party (pressdag 2 maj) och invigning av nyproducerade verk av konstnärerna Youmna Chlala, Evan Ifekoya samt Eduardo Navarro. Alla konstnärerna kommer att vara på plats.

Wanås Konst är idag en av Sveriges största skulpturparker och innefattar över 80 permanenta verk utöver de verk som visas i The Ocean in the Forest.

Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.

Wanås Konst

Wanås Konst
Hässleholmsvägen, Vanås
289 90 Knislinge

Kunsthal, shop & café

man-søn 10-16
Særudstillinger, café og shop lukket fra 6 nov - 23 marts 2024
Skulpturparken: Alle dage 10-17

Entré til skulpturpark og kunsthal
Voksne SEK 170
Pensionister & studerende SEK 150
Under 18 år og medlemmer af Wanås Konstklubb gratis

Kontakt

+46 (0)44–253 15 68

Lavanya Mani: The ocean in the forest
23 mar 202423 jun 2024

Del

'Lavanya Mani: The ocean in the forest'

Facebook