Happily Ever After
27 okt 202321 apr 2024

Gloria López Cleries, ASMR Reading You to SLEEP, 2020. Gloria López Cleries, Ailen Lucia ASMR kopiera

Anbefalet under Det skal du se! uge 43

Betalt indhold

Pressemeddelelse:

Hur vet vi vad som är viktigt för oss när drömmar och ideal har blivit till varor på en marknad? I Happily Ever After möts konstnärer som på olika sätt utforskar samspelet mellan känslor och kapital. Utställningen öppnar den 27 oktober med gemensam pressvisning med Moderna Museet den 26 oktober.

– Vi har blivit experter på att söka bekräftelse och på att konsumera dopaminkickar, men vad händer när våra känslor och idén om lycka utnyttjas för vinst och kontroll? Utställningen reflekterar över vilka konsekvenser det får och hur kan vi göra motstånd, säger Anna Johansson som curaterat utställningen tillsammans Julia Björnberg.

Happily Ever After är en omfattande grupputställning med 25 konstnärer och konstnärsgrupper som utforskar skärningspunkten mellan psyket och det sociala i en tid då privata, offentliga, känslomässiga och ekonomiska sfärer allt mer vävs samman. Tillsammans pekar verken i utställningen på hur vårt sätt att uppleva och uttrycka känslor är under förändring och hur detta påverkar synen på oss själva, varandra och samhället. Genom en mängd olika konstnärliga uttryck behandlas ämnen som mindfulness, vinster i välfärden, techindustrin och sociala medier.

– Happily Ever After är ett viktigt exempel på hur konstmuseet arbetar med att aktualisera verk och konstnärskap i våra konstsamlingar, för att kunna reflektera högaktuella frågeställningar och problematiker. Utställningen är framför allt baserad på den samtida delen av samlingarna, med verk från 1980-talet till idag, som nu får möta nyförvärv gjorda specifikt för utställningen, säger Kirse Junge-Stevnsborg

Till utställningen har två nya verk producerats; en installation och ett performance i tre akter av Jenny Grönvall och ett performance av Iris Smeds. Flera nya verk av konstnärerna Helena Fernández-Cavada, Sive Hamilton Helle, E.B. Itso, Gloria López Cleries och Truls Melin har också köpts in till konstmuseet.

I samband med utställningen ges en rikt illustrerad publikation ut av Malmö Konstmuseum och Mousse Publishing, med nyskrivna essäer av curatorerna och författaren Nina Björk, samt presentationer av verken och konstnärskapen, formgiven av Andréason & Leibel.

Medverkande konstnärer: Muhammad Ali, Anita Christoffersson, Markus Copper, Jeanne Dunning, Stina Ebers, Elis Eriksson, Helena Fernández-Cavada, Ester Fleckner, Jenny Grönvall, Ramón Guillén-Balmes, Sive Hamilton Helle, Leif Holmstrand, Adelita Husni-Bey, E.B. Itso, Jesper Just, Joachim Koester, Jukka Korkeila, Ellinor Lager, Gloria López Cleries, Truls Melin, Britt-Ingrid Persson BIP, Iris Smeds, Superflex, Hannah Toticki och Ulla Wiggen

Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.

Malmö Konstmuseum

Malmöhusvägen 6
SE-201 24 Malmö

Tilgængelighed:

Niveaufri adgang - ja

Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja

Tirs-søn 11-17
Tors 11-19

Entré til udstillinger
Voksen: 60 Kr.
Studerende: 20 Kr.

Kontakt

+46 (0)40 34 10 00

Happily Ever After
27 okt 202321 apr 2024

Del

'Happily Ever After'

Facebook