Tuija Lindström: Love & Death
15 mar 202428 jul 2024

© Pia, 1982 Tuija Lindström

Betalt indhold

Pressemeddelelse:

Utställningen presenterar ett retrospektiv av Tuija Lindströms mest kända fotografier men även mindre kända videoverk och ljudmaterial som tillsammans ger en bred översikt över hennes konstnärliga gärning.

I utställningen Love & Death får besökaren möta Tuija Lindströms tidiga verk från 1980-talet då hon arbetade fram sin egen stil i det analoga mörkrummet. Med hjälp av filtrerat ljus i framkallningsapparaten fick hon fram den karakteristiska överstrålningen som gav motiven ett mjukt och drömskt uttryck. Utställningen visar även den bildsviten med tillhörande videoverk, Kvinnorna vid Tjursjön (1991), som gjorde att Tuija Lindström blev känd för en stor publik och som fortfarande är hennes mest kända verk. Under åren kom Lindström att testa sig fram med olika uttryck och tekniker som här finns representerade i bland annat den kameralösa bildsviten Nepenthes Laughing (2010) där köttätande växter lagts direkt i en skanner, och Roman Roads (2007) kaleidoskopliknande montage av växtdelar som presenteras som runda abstraherade mönster.

Det som varit mindre känt av Tuija Lindströms konstnärliga verk är hennes filmer där framför allt filmen Love & Death (2004) kopplar ihop livet med konsten och skapar en ny förståelse för helheten i hennes arbeten.

Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.

Landskrona Foto

Kavallerigatan 4
261 31 Landskrona

Tors-søn 12-17

Entré gratis

Tuija Lindström: Love & Death
15 mar 202428 jul 2024

Del

'Tuija Lindström: Love & Death'

Facebook