Ingela Ihrman: Frutti di Mare
30 sep 202314 jan 2024

Ingela Ihrman, Grodan och solen går ner i havet, 2015. Foto: Helene Toresdotter

Betalt indhold

Pressemeddelelse:

Ingela Ihrman undersöker i sitt konstnärskap på ett lekfullt sätt vad det innebär att vara människa. Med humor och strävsamt allvar lyfter hon frågor rörande identitet och tillhörighet genom att se närmare på andra livsformer och hur vi relaterar till varandra. Hon fokuserar på de starka känslorna i vardagen som begär, lust, längtan och ensamhet.

Nyfikenhet och en vilja att försöka förstå präglar Ingela Ihrmans arbetssätt, där vetenskapliga fakta och fältstudier kan fungera som utgångspunkter. Hon arbetar med skulptur, performance, video och text och använder ofta vardagliga, igenkännbara och bräckliga material. I sina verk ifrågasätter hon hur vi systematiskt kategoriserar och exploaterar naturen – som vi ju själva är en del av – samtidigt som vi gärna längtansfullt lyfter fram den som något orört och ursprungligt.

Med hjälp av skulpturala kostymer antar hon bokstavligen andra levande arters skepnad och utforskar samtidigt sin egen kropps möjligheter och begränsningar. Vad innebär det att vara någon eller något? Hur formas ett jag i en kropp? Vilken betydelse har kroppen för hur vi ser på världen och hur vi blir sedda? Kostymen blir ett extra lager hud och kött som inkapslar och döljer den egna konturen till förmån för en annan. Ihrman ser sina performance som sociala situationer där betraktaren är med och realiserar verket tillsammans med henne.

Utställningen på Malmö Konsthall blir den hitintills största presentationen av Ingela Ihrmans konstnärskap.

Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.

Malmö Konsthall

S:t Johannesgatan 7
SE-205 80 Malmö

Tilgængelighed:

Niveaufri adgang - ja

Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja

Tirs-søn 11-17
Ons 11-19

Gratis entré

Kontakt

+46 (0)40 34 60 00

Ingela Ihrman: Frutti di Mare
30 sep 202314 jan 2024

Del

'Ingela Ihrman: Frutti di Mare'

Facebook