VAR EGENTLIGEN BÖRJAN NÅGONTING? – Christer Strömholm tillsammans med internationella samtida fotografer
9 sep 20226 nov 2022

Gosette Lubondo Imaginary Trip #10, 2016. Foto: Wanås Konst.

Höstens utställning Var egentligen börjar någonting? utgår från fotografen Christer Strömholms konstnärskap som speglas i samtida konstnärers arbeten. I Wanås bokskogspark möter Strömholms bildvärld fotografier, collage och filmer av Annika Elisabeth von Hausswolff, Aziz Hazara, Gosette Lubondo, Eric Magassa och Eiko Otake & William Johnston.

Fotografi i dialog med samtiden och naturen
Wanås Konsts höstutställning 2022 utgår från en samling fotografiska bilder av den legendariske svenske konstnären Christer Strömholm (1918 – 2002) och skapar länkar till centrala samtida, globala konstnärskap med fotografiet som verktyg i berättandet – Annika Elisabeth von Hausswolff (Sverige), Aziz Hazara (Afganistan), Gosetta Lubondo (Demokratiska Rep. Kongo), Eric Magassa (Sverige) och Eiko Otake (Japan) med William Johnston (USA). Det är första gången som fotografi står i fokus i skulpturparken. I Var egentligen börjar någonting? möter vi Strömholm och den fotografiska bilder på ett nytt sätt, i dialog med samtiden, och med bokskogsparken och Wanås Konsts historiska byggnader som fond. Curator för utställningen är verksamhetschef Mattias Givell som under 1980-talet arbetade med Strömholm. Utställningen samverkar med Landskrona fotofestival 2022.

Strömholms bilder i utställningen är hämtade från olika serier ur hans produktion. Men i stället för de mest centrala bilderna – som de intima porträtten av de transsexuella runt Place Blanche eller barnen i Paris, Spanien och Japan – fokuserar utställningen i stället på bilder mellan de större mer kända serierna. Det handlar om det ständigt pågående arbetet och kampen att försöka förstå det som inte låter sig förstås, och om var egentligen någonting börjar.

 

Wanås Konst

Wanås Konst
Hässleholmsvägen, Vanås
289 90 Knislinge

Kunsthal, shop & café
1 Jan – 4 mar: Lukket
5 mar – 1 maj: lør – søn 10 – 16
7 maj – 30 sep: man – søn 10 – 17
1 okt – 6 nov: tors – søn 10 – 16

Skulpturparken er åben året rundt 10 – 17

Entré til skulpturpark og kunsthal
Voksne SEK 170
Pensionister & studerende SEK 150
Under 18 år og medlemmer af Wanås Konstklubb gratis

Kontakt

+46 (0)44–253 15 68

VAR EGENTLIGEN BÖRJAN NÅGONTING? – Christer Strömholm tillsammans med internationella samtida fotografer
9 sep 20226 nov 2022

Del

'VAR EGENTLIGEN BÖRJAN NÅGONTING? – Christer Strömholm tillsammans med internationella samtida fotografer'

Facebook