GAPET: Carl Boutard og Kristina Matousch
11 nov 202113 mar 2022

Billede t.v. Carl Boutard, detalj av Eight Years and Two Weeks Later, 2021. Foto: Carl Boutard. Billede t.h. Kristina Matousch, detalj av Retake, 2021. Foto: Magnus Borgkvist Johansson.

Skissernas Museum presenterar Carl Boutard och Kristina Matousch, båda samtida konstnärer aktiva med projekt i det offentliga rummet. I Gapet möts de i en utställning där den konstnärliga processen, rummet och tidsdimensionen är centrala. Boutard presenterar helt nya verk, och
Matousch har skapat flera installationer direkt för museets utställningsrum.

Ursprunget till Carl Boutards skulpturer är de fragment och föremål han hittar då han är ute och går, eller de arkitektoniska detaljer han fotograferar. I en intuitiv process undersöks, kombineras och formas sedan de obetydliga men noga utvalda objekten. Några förstoras i lera och omvandlas till skulpturer i brons eller andra material. I flera av Boutards offentliga verk återfinns förstorade delar av grenar eller frön, eller föremål som är sammanflätade med växtlighet eller byggnader.

Kristina Matousch har ett ambivalent förhållande till objekt, därför har hon de senaste åren utforskat olika aspekter av hål. Hennes verk är ofta industriellt tillverkade vilket innebär att ytor och snitt blir exakta och skarpa i motsats till den mänskliga kroppen och handens avtryck. Verken kan röra existentiella frågor som viljan att bryta sig loss, försvinna eller omslutas.

Kilde: Skissernas Museum

Skissernas Museum

Finngatan 2
SE-223 62 Lund

Tirs-fre 11-17
Tors 11-21
Lør-søn 12-17

Entré til udstillinger
Studerende og under 25 år: Gratis entré

Kontakt

+46 (0)46 222 72 83

GAPET: Carl Boutard og Kristina Matousch
11 nov 202113 mar 2022

Del

'GAPET: Carl Boutard og Kristina Matousch'

Facebook